|
Golv till Tak #4-2014 finns ute nu!
Tidningen behandlar olika frågor som är speciellt aktuella inom fastighetsförvaltning, som tillgänglighet för funktionsnedsatta, förhållningssätt till PVC och ftalater, kravet på loggbok för byggnader och det exempel på en redan befintlig sådan som Golvbranschen kan visa upp. Ett reportage från Nordbygg-mässan finns självklart också med.
Håll utkik i din brevlåda. Som prenumerant kan du även läsa tidningen i din dator eller på din mobiltelefon. Klicka på länken nedan och ange ditt prenumerationsnummer (se tidningens baksida) för att läsa tidningen online.
Erbjudande för dig som ännu inte prenumererar:
|
I detta nummer
I det här numret av Golv till Tak skriver vi om arbetet med att skapa tillgänglighet för människor med funktionsnedsättningar till offentliga miljöer, ett område som Boverket på regeringens uppdrag prioriterar. Ett väl genomfört projekt av det slaget har gjorts i och kring Visby Hamnterminal där man lagt ut ledstråk som hjälper synskadade att hitta hela vägen från bussen, till entrén, till biljettförsäljningen och väntsalen och vidare ut till båten.
Regeringens kemikalieproposition som antagits av riksdagen ställer krav på en loggbok med kokumentation om vilka ämnen som byggs in i husen. Golvbranschen har redan en sådan – Kretsloppsmärkningen – som gör att den här informationen alltid finns tillgänglig.
Innehåll
- Tillgänglighet för funktionsnedsatta
- Ledstråk kkommer vi att få se alltmer av
- Kommer gamla PVC-golv att bytas ut nu?
- Dålig ordning och stödiga arbetsplatser
- Nordbygg 2014
- Förbättringar krävs av miljöbedömningsföretagen
- Fuktmätning – på rätt sätt
- Duri – ett listigt företag?
- Christina basar i Södertälje
- Lagkrav på Kretsloppsmärkning?
Artiklar
Ledstråk kommer vi att få se alltmer av
Allmänna lokaler kommer i allt större utsträckning att anpassas till funktionshindrade på olika sätt. Ledstråk som en hjälp till personer med nedsatt orienteringsförmåga, till exempel synskadade, är ett av Boverkets förslag på hur man uppfyller kravet att ta bort onödiga hinder i publika lokaler.
Läs mer »
|
|
Hindrar återvinning?
Sedan årsskiftet gäller mycket stränga krav från både Byggvarubedömningen och Sunda Hus när det gäller ftalatinnehåll i golv. Det stora problemet med detta är att gränserna de satt blir ett hinder för återvinning.
Vad vi behöver är en myndighet med perspektiv och balanserad syn, typ Livsmedelsverket, som tar över från konsulterna, tycker Lena Lundberg på IKEM, Innovations- och Kemiindustrierna i Sverige.
Läs mer »
|
|
|
|
|
|