Golv till Tak #7-2018
Det här numret av Golv till Tak presenterar en rad intressanta projekt, varav golvkonsten i Tiundaskolan i Uppsala får sägas vara det mest speciella och även det mest hantverksmässigt utmanande. Vi tar också upp frågan hur arkitekter får information om golv samt hur man bör se på kostnaden för ett golv.
Många arkitekter tycker det är svårt att få relevant och leverantörsoberoende information om golv och golvläggning. Det är precis vad golventreprenörer kan ge och en del arkitekter har också hittat den möjligheten. Här har vi frågat fem arkitekter om vad de tycker om tillgången på pålitlig information.
Inget stornummer utan presentationer av golvintressanta projekt – den här gången kan vi visa upp golvkonsten i Tiundaskolan i Uppsala, några av golven i Domstolsverkets nya lokaler i Stockholm och även vad golvföretaget JKS i Växjö valt att lägga på golvet i sitt eget nya hus.
När golven väl är inlagda behöver de skötas på ett riktigt sätt för att få ett långt liv – det är bra för ekonomin, för miljön och för en uthållig resursanvändning. Vi diskuterar problemen kring de beräkningar man kan behöva i sin argumentation för underhållsinsatser.
INNEHÅLL Golv till Tak #7-2018
- Så får arkitekterna kunskap om golv
- Golvet är ett konstverk
- Många färgskiftningar på Domstolsverket
- För och med keramik
- Vad kostar det att ha ett golv? Gör en LCC!
- Oroar med gamla ftalater
- Lite motion efter julmaten?
- Oroande signaler på byggmarknaden
- Yrkes-EM i Budapest avgjort
- Golvvård på städmässa
- "Här kommer vi att stanna"
- GBR Golvkontroll 2.0 – en förbättrad versio